5 Baby Carrier Pilihan Terbaik Mengikut Bajet Anda.

/, Review/5 Baby Carrier Pilihan Terbaik Mengikut Bajet Anda.

5 Baby Carrier Pilihan Terbaik Mengikut Bajet Anda.

Membeli sebuah baby carrier untuk pertama kali adalah satu pelaburan besar jangka panjang untuk anak anda. Ia datang dalam bentuk, saiz, warna dan harga. Pastinya kita mahukan terbaik untuk keselesaan anak. Berikut  adalah 5 Baby carrier terbaik, mengikut julat harga bajet anda.

1. Mountain Buggy Juno Carrier, RM1,400 ~ RM1,500

Sesuai umur: Lahir hingga 4 tahun (3.5kg – 20kg)

Mountain Buggy Juno Baby CarrierPosisi pembawaan: 3 (depan, belakang, pinggul)

Baby Carrier pertama dari syarikat pakar baby stroller permukaan lasak Mountain Buggy, Juno boleh digunakan dari lahir sehingga 4 tahun.

Juno memberikan postur ergonomik yang ideal, mempunyai poket simpanan tambahan untuk semua keperluan dan mempunyai poket hadapan anda boleh meletakkan tangan dan memeluk bayi anda.

UPDATE: habis stok di lazada.

2. ERGObaby baby carrier, RM450 ~ RM550

Sesuai umur: Lahir hingga 4 tahun (3.5kg – 20kg)

ERGObaby baby carrierPosisi pembawaan: 3 (depan, belakang, pinggul)

Ringan, selesa untuk bayi dan pemakainya, Jenama ERGObaby akan “menjadi rakan anda yang terbaik,” ulas seorang penguji baby carrier tersebut.

Sesuai dari 4 bulan, ia boleh dipakai dari lahir. Salah satu ciri-ciri utama adalah hud tidur – apabila kepala bayi anda mula bergoyang, anda tarik ke atas hud untuk memberi sokongan. Sesuai bagi ibubapa yang ingin membawa baby berjalan jauh

Boleh dapatkan di Lazada

3. Baby Bjorn Carrier One, RM350 ~ RM450

Sesuai umur: Lahir hingga 3 tahun (3.5kg – 15kg)

Baby Bjorn Carrier One Baby CarrierPosisi pembawaan: 2 (depan dan belakang)

Bayi Bjorn Carrier One, mengagihkan berat badan bayi anda di bahagian pinggul anda, dan telah diuji serta diakui sebagai baby carrier “hip-sihat” oleh Hip Antarabangsa Displasia Institute.

Ia juga direka berdasarkan anatomi untuk menyesuaikan diri dengan perubahan keperluan bayi anda, tanpa meningkatkan tekanan pada belakang atau bahu anda. Ia juga mempunyai fungsi unik yang membolehkan anda untuk bergerak bayi anda dari depan ke belakang dengan selamat ketika masih di dalam bekas tersebut.

Diperbuat daripada 60% kapas, 40% poliester, dengan 100% kapas lapisan Carrier One telah diluluskan mengikut Oeko-Tex® Standard 100 Kelas I, yang bermakna ia bebas daripada bahan berbahaya.

UPDATE: habis stok di lazada.

4. Boba Air Lightweight Baby Carrier, RM200 ~ RM250

Sesuai umur: Lahir hingga 4 tahun (3.5kg – 20kg)

Boba Air Lightweight Baby CarrierPosisi pembawaan: 2 (depan, belakang)

Dicipta oleh pasangan suami isteri yang telah menjadikan misi mereka untuk menyebarkan manfaat baby wearing kepada seberapa banyak ramai ibu bapa yang boleh, Jenama Boba 4G dengan cepat menjadi nama besar dalam industri buku.

Mudah laras, tali boleh diubah walaupun semasa bayi berada di dalam carrier tersebut dan ia boleh digunakan dari 3kg hingga 20kg. Carrier ini sangat selesa dan kami memberikannya 4.5 bintang daripada 5 untuk tali bahu dan pinggang berganda yang empuk. Berat badan bayi diagihkan secara sama rata.

Kalau bajet anda besar, anda boleh dapatkan Boba 4G Carrier   – Wildflower

 

5. Dialogue Baby Sailor Series, RM100 ~ RM200

Sesuai umur: Lahir hingga 3 tahun (3.5kg – 14kg)

Dialogue Sailor Series Baby CarrierPosisi pembawaan: 2 (depan, belakang)

Ini baby carrier yang boleh dikatakan Underdog. Jenama Dialogue Baby ini telah berada di pasaran sejak 20 tahun yang lalu. Apa yang menariknya, warna yang digunakan sangat ceria dan tidak kelam seperti kebanyakkan baby carrier yang lain yang banyak guna warna biru gelap, hitam dan kelabu.

Tali bahu sangat lebar dan tebal. Begitu juga dibahagian pinggul. Berat bayi diagihkan sama rata dan anda tidak rasa terbeban membawa bayi anda. Mempunyai poket depan untuk menyimpan barang.

Baby carrier ini sesuai untuk ibubapa yang tak pernah beli dan pertama kali ingin beli baby carrier untuk mencuba. Kalau anda first time, boleh beli yang ini dulu untuk dapatkan pengalaman sebelum beli yang lebih mahal.

Hubungi seller ini untuk dapatkan harga istimewa.

 

By | 2017-02-13T02:43:59+00:00 February 13th, 2017|Baby Carrier, Review|0 Comments

Leave A Comment